latinica  ћирилица
26/11/2020 |  09:26 ⇒ 12:06 | Autor: B92

EL: Zvezda dočekuje Efes

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 19.00 časova igraju protiv turskog Efesa u 11. kolu Evrolige u hali "Aleksandar Nikolić".
Košarkaši Crvene zvezde - Foto: RTRS
Košarkaši Crvene zvezdeFoto: RTRS

Trener Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da njegova ekipa mora da pokuša da nametne svoj ritam i da napadne.

- Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Evroligi, pravljena za najviše ciljeve i domete. Čak i sa problemima o kojima se govori, to je izuzetno respektabilan sastav koji ima ogroman kvalitet na svim pozicijama. Naš cilj je da pokušamo da nametnemo naš ritam, igramo našu igru i pokušamo da ih napadnemo - rekao je Obradović.

Zvezda u Evroligi trenutno ima skor 4-6, dok je Efes odigrao meč manje i ima učinak od 5-4.

Prvotimac crveno-bijelih Dejan Davidovac imao je važnu ulogu u nekoliko prethodnih teških utakmica, a slično iskušenje očekuje i večeras.

- Očekuje nas teška utakmica i ekipa koja nije pretrpjela velike izmene u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su dominirali. Ove godine nisu startovali prema planu, imaju već četiri poraza, ali zna se šta im je cilj, šta mogu i kakav kvalitet posjeduju. Imaju nekoliko povrijeđenih igrača, ali i bez njih to je vrlo jaka ekipa koju predvodi Šejn Larkin. Moerman, Simon, Anderson... Ne znate odakle prijeti veća opasnost - rekao je Davidovac.

Trener Saša Obradović za ovaj meč neće moći da računa na reprezentativce Borišu Simanića i Aleksu Radanova, a Lengston Hol je pod znakom pitanja zbog povrede koju je zadobio u ponedjeljak na vječitom derbiju.

Efes je u posljednje vrijeme počeo da liči na onaj strašni tim iz prošle sezone, ali večeras (19.00) u Beograd dolazi vrlo oslabljen, zbog povreda i virusa korona.