latinica  ћирилица
26/11/2020 |  12:12 ⇒ 12:13 | Autor: SRNA

Optužnica protiv Tijane Maksimović zbog navođenja na prostituciju u Bijeljini

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv državljanke Srbije Tijane Maksimović koja je tereti za međunarodno navođenje na prostituciju državljanki Srbije na jednoj privatnoj žurci u maju u Suvom Polju kod Bijeljine.
Tijana Maksimović - Ajfon - Foto: dnevni avaz
Tijana Maksimović - AjfonFoto: dnevni avaz

Maksimovićeva je optužena da je krajem maja podsticala državljanke Srbije sa područja Beograda čiji su inicijali G.S. i S.P. da, radi pružanja seksualnih usluga, otputuju sa njom u BiH, na područje Bijeljine, te da na privatnoj zabavi pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 evra.

Prema optužnici, Maksimovićeva je sa ove dvije osobe 27. maja, za vrijeme pandemije kovida 19, ilegalno ušla u BiH preko granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu u mjestu Suvo Polje u blizini Bijeljine, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su dolaskom na ovu lokaciju prekinuli održavanje zabave i uhapsili navedena lica.

Maksimovićeva je optužena da je sa umišljajem, radi ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u zemlji u kojoj nemaju prebivalište niti državljanstvo, čime je počinila krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.