latinica  ћирилица
26/11/2020 |  12:25 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Sportska redakcija RTRS oprostila se od fudbalera; Maradonin dres najveći suvenir (FOTO/VIDEO)

Sportska redakcija Radio televizije Republike Srpske na specifičan način oprostila se od jednog od najboljih fudbalera svih vremena, Dijego Maradone.
Boris Vrhovac, poznati sportski kolekcionar - Foto: RTRS
Boris Vrhovac, poznati sportski kolekcionarFoto: RTRS

Naš producent Boris Vrhovac, poznati sportski kolekcionar poznavao je Maradonu i u svom vlasništvu ima tri potpisana dresa i pregršt zajedničkih fotografija.

Foto: RTRS

Vrhovac je na poklon dobio dres sa Maradonine oproštajne utakmice, koji je za njega kako kaže, neprocjenjiv.

 Foto: RTRS

- Posljednji njegov dres sa "Bombonere" je dres iz Dubaija, kada je on 2012. godine bio trener Alvasela, gdje je doktor ekipe bio, inače naš čovjek, Dejan Јovanović. Zamolio sam da mi pokloni nešto od suvenira i sutradan na treningu donio mi je taj dres. Počeo sam da plačem od sreće. To je vjerovatno najveći suvenir u mojoj kolekciji dresova - rekao je Vrhovac.

Foto: RTRS

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona preminuo je od akutne i hronične srčane insuficijencije.

Fudbalski svijet oprašta se od svog idola i sportske ikone 20. vijeka. U Argentini trodnevna žalost, a posebno u gradovima gdje je Maradona igrao, Buenos Ajresu i Napulju.

Iz Italije jutros stiže vijest da će stadion Napolija "Sao Paolo", uskoro promijeniti ime u stadion "Dijego Maradona".

Sadašnje i nekadašnje fudbalske legende putem društvenih mreža opraštaju se od fudbalske zvijezde.

Pele, Kristijano Ronaldo, Mesi - svi su imali poruku za čudesnog Argentinca.

Pele je između ostalog napisao da je izgubio velikog prijatelja, a svijet legendu. Ronaldo da se svijet oprašta od vječnog genija i jedinstvenog mađioničara...Mesi kaže da je ovo tužan dan za sve Argentince i za fudbal i da je otišao, ali da nije napustio svijet, jer je Dijego vječan.

Povodom smrti Dijega Maradone u Argentini je proglašena trodnevna žalost. Tijelo legendarnog fudbalera prebačeno je u zgradu Vlade u Buenos Ajresu, a u tom gradu će Diego biti i sahranjen.