latinica  ћирилица
26/11/2020 |  12:44 ⇒ 12:45 | Autor: SRNA

Tegeltija: Navodi u medijima su čista konstrukcija i manipulacija

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija rekao je Srni da su sadržaji koji su se pojavili u medijima u kojima navodno obećava posao članu VSTS-a čista konstrukcija i smiješan pokušaj manipulacije.
Milan Tegeltija - Foto: RTRS
Milan TegeltijaFoto: RTRS

- Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja - rekao je Tegeltija.

On je naveo da jedino može da potvrdi da je prije godinu ili dvije član VSTS-a Milijana Buha sa njim razgovarala o pitanju njenog sukoba interesa u slučaju konkurisanja njene sestre Sanje Čegar, što je, kako kaže, sasvim normalno.

- Mogu potvrditi da sam joj odgovorio da bi u toj situaciji to predstavljalo sukob interesa. Kao što se može vidjeti, ponavljam, nakon godinu ili dvije od tih razgovora, Sanja Čegar je još uvijek stručni saradnik na Okružnom sudu Banjaluka, gdje je bila i kada su ti razgovori vođeni - rekao je Tegeltija.

Prema tome, ističe Tegeltija, u ovom slučaju je sve čisto kao suza.