latinica  ћирилица
26/11/2020 |  17:17 ⇒ 17:22 | Autor: SRNA

MUP KS: Uz saradnju policije Srpske i Srbije uhapšen Marokanac

Državljanin Maroka, osumnjičen za ubistvo Јasmina Berovića /36/ u Sarajevu, uhapšen je u Beogradu uz ostvarenu veoma dobru saradnju Uprave policije Kantona Sarajevo sa MUP-om Republike Srpske, MUP-om Srbije, Federalnom upravom policije i Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Vlada Kantona Sarajeva - policija - Foto: klix.ba
Vlada Kantona Sarajeva - policijaFoto: klix.ba

Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo zahvaljuju za saradnju tim agencijama, posebno Upravi MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet i Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Iz kantonalnog MUP-a su potvrdili da je u Beogradu danas lociran i uhapšen državljanin Maroka čiji su inicijali S.E.D. /31/, osumnjičen za ubistvo Berovića /36/ u sarajevskom naselju Otes na Ilidži.

U saopštenju se navodi da je osumnjičeni Marokanac uhapšen zahvaljujući intenzivnom radu pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod rukovodstvom policijskog komesara i direktnim nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Nastavlja se dalji rad na izručenju ovog lica u skladu sa važećim propisima, kao i pronalasku još dva lica koja se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima - dodaje se u saopštenju.

Trojica migranata su 17. novembra u Barskoj ulici nožem napala mještane naselja Otes. Tom prilikom Berović je ubijen, a teške povrede zadobio je Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno.