latinica  ћирилица
26/11/2020 |  21:37 ⇒ 21:37 | Autor: SRNA

Vasić: PDP vidi Stanivukovića kao stepenicu za rušenje republičke vlasti

Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić rekao je da se plaši da će PDP iskoristiti i odbaciti novoizabranog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i dodao da Banjaluka ni u čemu neće biti zakinuta, ali da će prolaskom vremena gubiti zbog dvojnosti vlasti.
Rajko Vasić - Foto: RTRS
Rajko VasićFoto: RTRS

Vasić smatra da PDP nije kandidovao Stanivukovića jer želi bolje Banjaluci, nego ga vide kao stepenicu za rušenje republičke vlasti.

- PDP radi sve protiv Republike Srpske. Izašli su iz vlasti sa SNSD-om zato što su protiv Srpske. Dali su poreze, doveli su policiju pred predaju, Stanivuković je tu jedna stepenica - rekao je Vasić za ATV.

Dodao je da nije optimističan što se tiče političke budućnosti Stanivukovića.

- Ušao je u politiku na nekoliko sporednih vrata. Formirao nekoliko predstava o sebi koje nisu povoljne. U startu je stvorio otpor prema sebi u Banjaluci, koji je veći od ovih koji ga podržavaju - naveo je Vasić.

Ocijenio je da će se to Stanivukoviću osvetiti u budućnosti.

- On je sada počeo da srbuje, ali to se ne može izbrisati. Ljudi pamte simbole, kako nekoga dožive u kratkom vremenu, početku, oni se teško odriču te slike. Јa se bojim da će PDP njega iskoristiti i odbaciti - dodao je Vasić.

On smatra da će Banjaluka platiti svoj izbor zbog dvojnosti vlasti gradonačelnika i skupštinske većine.

Prema njegovim riječima, Banjaluka ni u čemu neće biti zakinuta, ali prolaskom vremena u toj dvojnosti vlasti ona će gubiti.

Vasić je rekao da će mnoge stvari biti zaustavljene, dodajući da birače to ne zanima i da oni neće ni primijetiti da Banjaluka nešto nije dobila.

- Zaustavljanje grijanja se neće dogoditi. Ali, zbog pritiska sa situacijom korona, krize, poštovanja svih procedura i zakona može se dogoditi da Banjaluka ne dobije sredstva koja bi inače dobila od Republike Srpske. Kao što će se desiti i u drugim opštinama, bez obzira ko je pobijedio. Dvojnost vlasti, gradonačelnika i odborničke većine će usporaviti mnoge odluke, funkcionisaće samo ono što je nužno - rekao je Vasić.