latinica  ћирилица
27/11/2020 |  09:49 ⇒ 09:54 | Autor: SRNA

U porodici Simić rođeno deseto dijete

U porodici Simić u Bijeljini rođeno je deseto dijete, djevojčica koja ima tri brata i šest sestara, rekla je Srni šef gradskog Odsjeka za matične poslove Dragana Ljubojević.
Porodica Simić - posjeta predstavnika Gradske uprave (arhivska fotografija) - Foto: klix.ba
Porodica Simić - posjeta predstavnika Gradske uprave (arhivska fotografija)Foto: klix.ba

Ona kaže da je djevojčica rođena 24. novembra, na pravoslavni praznik Mratindan i najvjerovatnije će se zvati Martina.

- Roditelji desetoro djece Dragana i Slavko Simić nemaju stalno zaposlenje, otac izdržava porodicu od povremenih poslova, a Gradska uprava Bijeljine im je prije nekoliko godina pomogla da izgrade kuću u naselju Obarska - navela je Ljubojevićeva.

Prema njenim riječima, u ovom naselju je i višečlana porodica koja je u ovoj godini dobila osmo dijete.

Ljubojevićeva kaže da su u matične knjige rođenih u Bijeljini za 10 mjeseci ove godine upisane 983 bebe - 459 djevojčica i 524 dječaka.

- U Bijeljini je rođeno 848 djece, a 135 beba rođeno je u inostranstvu i upisano u matične knjige grada po mjestu prebivališta jednog ili oba roditelja - kaže ona.

Ljubojevićeva navodi da je broj upisanih u matičnu evidenciju manji nego u istom periodu prošle godine, kada je u Bijeljini rođeno 880 djece, a izvršen je upis 154 bebe koje su rođene u inostranstvu.

Ona je rekla da su najpopularnija imena ove godine za djevojčice Sofija i Milica, a za dječake Stefan i Nikola.

Ono po čemu se ova godina razlikuje od prethodnih je epidemija virusa korona, a Bijeljina i u ovoj teškoj situaciji ima ohrabrujuće podatke da su u kovid bolnici majke pozitivne na koronu rodile 10 beba. Deseta djevojčica rođena je juče.