latinica  ћирилица
27/11/2020 |  10:00 ⇒ 10:11 | Autor: RTRS

Završen "Intim džez fest" (FOTO)

Koncertom muzičke dive bivše Јugoslavije Beti Đorđević u Koncertnoj dvorani Banskog dvora zatvoren je treći Festival džez muzike "Intim džez fest".
Beti Đorđević i prijatelji (ustupljena fotografija) -
Beti Đorđević i prijatelji (ustupljena fotografija)

Na sceni sa Beti Đorđević nastupili su i Maks Kočetov (saksofon), Branko Marković (kontrabas), Milovan Paunović (klavir) i Dušan Ivanišević (perkusije). Publika je bila u prilici da uživa u vrhunskom izvođenju poznatih džez standarda, ali i najvećim hitovima ove muzičke dive.

Koncert je održan uz primjenu svih poprisanih mjera i preporuka nadležnih organa - mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor.

Ustupljena fotografija

Beti Đorđević izrazila je zadovoljstvo dolaskom u Banjaluku.

- Јedva sam čekala susret sa publikom. Postojanje ovog festivala je dokaz da ima publike za džez muziku, a ja nikada nisam odustajala od muzike koju volim i slušam. Bilo je perioda kada je ta muzika bila skrajnuta, desilo se doba turbo-folk muzike i tada smo se moje kolege i ja sklanjali. Imala sam i tada ponude da "koketiram" sa tim žanrom, ali ja nisam pristajala, a to se isplatilo, jer sam ostala dosljedna sebi. Presrećna sam što me glas nije izdao - rekla je ona.

Beti Đorđević (Ustupljena fotografija)

Direktor Banskog dvora Mladen Matović rekao je da je, sudeći po reakcijama publike i učesnika, ovo izdanje festivala možda i najbolje do sada.

- Ne možemo da ne budemo zadovoljni. Žao nam je što je kapacitet ograničen, a interesovanje je bilo takvo da bi svi koncerti ispunili Koncertnu dvoranu do posljednjeg mjesta. Iz tih razloga potrudili smo se da svi koncerti budu snimljeni sa više kamera u HD rezoluciji, tako da ćemo to emitovati na našem Јutjub kanalu za sve one koji nisu bili u prilici da prisustvuju ovogodišnjem festivalu - rekao je Matović.