latinica  ћирилица
27/11/2020 |  10:44 ⇒ 10:49 | Autor: SRNA

Selaković-Gujon: Nastavak dosljedne borbe za srpski narod

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon izjavio je da je zahvalan za priliku da kroz institucije Srbije nastavi da radi za srpski narod.
Selaković-Gujon (Foto: RTV) -
Selaković-Gujon (Foto: RTV)

Gujon je, na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem, poručio da će se svim snagama boriti za očuvanje i razvoj duhovnog, nacionalnog i kulturnog položaja srpskog naroda izvan matice, njegovo ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom i očuvanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma.

Selaković je Gujonu poželio mnogo sreće i uspjeha u radu, uz uvjerenje da će on, kao osvjedočeni borac za bolji položaj srpskog naroda na Kosmetu i borac za istinu o istorijskim događajima u regionu u protekle tri decenije, u tijesnoj saradnji sa institucijama Srbije učiniti značajne pomake u poslovima iz svoje nadležnosti, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On očekuje da će taj organ uprave u sastavu Ministarstva spoljnih poslova nastaviti da dosljedno i prioritetno radi na zaštiti prava i interesa i očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta dijaspore i Srba u regionu.

- Pružanje pomoći u očuvanju i razvoju duhovne, nacionalne i kulturne samobitnosti srpskog naroda izvan Srbije, prije svega u regionu posebno je važno, s obzirom na činjenicu da će uskoro u zemljama u okruženju biti organizovan popis stanovništva - zaključio je Selaković.