latinica  ћирилица
27/11/2020 |  11:43 ⇒ 11:44 | Autor: SRNA

Vulin: Droga dolazi iz Crne Gore i Albanije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da najveći dio narko-kriminala i droge dolazi iz Crne Gore i Albanije, ali je istakao i dobru policijsku saradnju sa okruženjem.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

Vulin je napomenuo da je Srbija uhapsila i predala nadležnim organima BiH migranta koji se sumnjiči za ubistvo mladića u Sarajevu.

- Јuče smo po međunarodnoj potjernici uhapsili jednog migranta koji je u BiH ubio ili učestvovao u grupi koja je ubila mladića u Sarajevu. On je pronađen na području Beograda. Naši pripadnici su ga locirali, našli i predali smo ga nadležnim organima BiH. Kao što vidite veoma dobro sarađujemo sa našim okruženjem i trudimo se da svima pomognemo - rekao je Vulin.

Govoreći o organizovanom kriminalu u Srbiji, Vulin je naveo da je "najveći dio zla koje pokaže svoje lice u Srbiji posljedica sukoba dva crnogorska klana, i to škaljarskog i kavačkog".

- To je ogromna količina narkotika koja se distribuira, ogromna količina novca i naravno da kriminalci za takve stvari ne biraju sredstva, da ubijaju jedni druge - naveo je Vulin za TV Pink i dodao da velike količine narkotika dolaze iz Albanije, preko Kosova i Metohije.

On je naveo da se u Srbiji u proteklom periodu desilo pet mafijaških ubistava, te da su sva brzo rasvijetljenja.

- To su ozbiljni kriminalni klanovi koji su angažovali veliki broj ljudi, napravili cijelu mrežu. Vrlo često su navijačke grupe samo pokriće za distribuciju droge i razna krivična djela - rekao je Vulin.

On je podsjetio da je, tokom jedne svjetske akcije pljenidbe pet tona kokaina kod Arube, osumnjičeni za organizaciju tog posla po Interopolovoj potjernici uhapšen u Srbiji, te da je sada u ekastradicionom pritvoru i čeka da bude izručen.

- Mi veoma dobro kontrolišemo svoj prostor - naglasio je Vulin.

On je naglasio da je moguć obračun sa mafijom kada postoji politička volja u državi, kao što postoji u Srbiji, te napomenuo da je predsjednik Aleksandar Vučić stavio sve resurse države u borbu protiv mafije.

Vulin je naveo da je za njega prioritet borba protiv uličnog kriminala ključna za običnog čovjeka, i da ta borba nikada neće prestati.

- Ulični kriminal vrijeđa svakog od nas, kvari naš život. Neću da se plašim da će djetetu u školi neko skinuti patike, neću da ga neko presreće na ulici, neću da vidim dilera u blizini školskog dvorišta, neću da čujem za krađe kola, neću da neko obija kuće - rekao je Vulin.

On je pozvao građane da prijavljuju policiji svaku vrstu kriminala, uljkučujući reket, jer je to najlakše dokazati.