latinica  ћирилица
27/11/2020 |  11:49 ⇒ 12:10 | Autor: SRNA

Nedžad Hasić predat Okružnom sudu u Bijeljini

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu predali su Okružnom sudu u Bijeljini Nedžada Hasića koji je osumnjičen za ubistvo srpskih civila u Srebrenici.
Okružni sud u Bijeljini - Foto: SRNA
Okružni sud u BijeljiniFoto: SRNA

- Nad licem lišenim slobode kriminalistička obrada je završena sinoć oko 21.00 čas i ovo lice je predato Okružnom sudu u Bijeljini -  potvrdio je Srni portparol Sipe Luka Miladinović.

Pripadnici Sipe juče su u mjestu Tinja u opštini Srebrenik pretresli jednu lokaciju i uhapsili lice za kojim je raspisana međunarodna potjernica, saopšteno je ranije iz ove policijske agencije.

Prilikom pretresa stambenog objekta koje koristi osumnjičeno lice, službenici Sipe otkrili su i privremeno oduzeli dvije automatske puške, poluautomatsku pušku, karabin, malokalibarsku pušku, tri pištolja, optiku za snajper, deset okvira za municiju i veću količinu municije različitih kalibara.

Srna nezvanično saznaje da je za uhapšenim licem ranije raspisana Interpolova potjernica zbog sumnje da je 1996. godine učestvovao u ubistvu četiri civila srpske nacionalnosti na području Srebrenice.

Prema saznanjima Srne, 2. maja 1996. godine u mjestu Krušev Do, opština Srebrenica, izvršeno je ubistvo četvoro srpskih civila Đorđa Petrovića, Nikole Modrakovića, Momčila Ristanović i Vlajka Zekića, za koje su optuženi Ahmo Harbaš, Nedžad Hasić zvani Dževad i Džeri, Behudin Husić iz Srebrenice i Samir Avdić iz Bratunca.

Okružni sud u Bijeljini prvostepenom presudom osudio je ova lica na kazne zatvora u trajanju od dvadeset godina, nakon čega su ova lica bila u bjekstvu.

Okružni sud u Bijeljini izdao je naredbu o raspisivanju međunarodne potjernice za optuženim licima, te donio rješenje o određivanju pritvora.