latinica  ћирилица
27/11/2020 |  11:52 ⇒ 12:27 | Autor: RTRS

Trebinje i dalje bez značajnijeg pada broja zaraženih (VIDEO)

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Trebinju će danas biti održan sastanak predstavnika zdravstvenih ustanova hercegovačke regije sa timom Ministarstva zdravlja Republike Srpske i Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka.
Bolnica Trebinje - Foto: RTRS
Bolnica TrebinjeFoto: RTRS

Trebinje za sada ne bilježi značajniji pad broja zaraženih i hospitalizovanih.

Trenutno se u Bolnici Trebinje, koja je gotovo cijela stavljena u kovid sistem, liječi 95 pacijenata, od kojih je 52 na kiseoničkoj terapiji. Trenutno nema pacijenata u kritičnom stanju.

Sastanak je organizovan sa ciljem sagledavanja trenutnog stanja i preduzimanja neophodnih mjera za bolju pripremljenost zdravstvenih ustanova.

Koliko je snažan ovaj jesenji talas epidemije ilustruju podaci da je od marta do sredine oktobra u Bolnici Trebinje liječeno 278 zaraženih lica, a 12 ih je umrlo. Samo od 12. oktobra do 25. novembra hospitalizovana su 122 pacijenata, a 19 ih je preminulo.

Od ponedjeljka, 30. novembra, učenici trebinjskih osnovnih i srednjih škola vraćaju se u školske klupe, odlučeno je na današnjem zasjedanju Gradskog štaba za vanredne situacije.

Naime, zbog pogoršane emidemiološke situacije ranije je odlučeno da se u ovoj sedmici koja je iza nas nastava odvija na daljinu.