latinica  ћирилица
27/11/2020 |  12:09 ⇒ 13:57 | Autor: SRNA

Nedžad Hasić vraćen u pritvor nakon hapšenja po potjernici

Nedžad Hasić, koji je uhapšen po međunarodnoj potjernici jer je osumnjičen za ubistvo srpskih civila u Srebrenici, vraćen je u pritvor, potvrđeno je Srni u Okružnom sudu u Bijeljini.
Nedžad Hasić (foto: cazin.net) -
Nedžad Hasić (foto: cazin.net)

- Za ovo lice je već po potjernici bio određen pritvor od ovog suda i po tom rješenju je predat pritvorskoj jedinici u Bijeljini - rekao je sekretar suda Milomir Čodo.

On kaže da će u narednim danima sudsko vijeće razmatrati da li će Hasiću produžiti pritvor.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu predali su Okružnom sudu u Bijeljini Hasića, osumnjičenog za ubistvo srpskih civila u Srebrenici.

Pripadnici SIPA juče su u mjestu Tinja u opštini Srebrenik pretresli jednu lokaciju i uhapsili lice za kojim je raspisana međunarodna potjernica, saopšteno je ranije iz ove policijske agencije.

Prilikom pretresa stambenog objekta koje koristi osumnjičeni, službenici SIPA otkrili su i privremeno oduzeli dvije automatske puške, poluautomatsku pušku, karabin, malokalibarsku pušku, tri pištolja, optiku za snajper, deset okvira za municiju i veću količinu municije različitih kalibara.

Srna nezvanično saznaje da je za uhapšenim licem ranije raspisana Interpolova potjernica zbog sumnje da je 1996. godine učestvovao u ubistvu četiri srpska civila na području Srebrenice.

Prema saznanjima Srne, 2. maja 1996. godine u mjestu Krušev Do, opština Srebrenica, izvršeno je ubistvo četvoro srpskih civila Đorđa Petrovića, Nikole Modrakovića, Momčila Ristanović i Vlajka Zekića, za koje su optuženi Ahmo Harbaš, Nedžad Hasić zvani DŽevad i DŽeri, Behudin Husić iz Srebrenice i Samir Avdić iz Bratunca.

Okružni sud u Bijeljini prvostepenom presudom osudio je ova lica na kazne zatvora u trajanju od dvadeset godina, nakon čega su ova lica bila u bjekstvu.

Okružni sud u Bijeljini izdao je naredbu o raspisivanju međunarodne potjernice za optuženim licima, te donio rješenje o određivanju pritvora.