latinica  ћирилица
27/11/2020 |  12:54 ⇒ 12:59 | Autor: SRNA

Arlov uručio Petkoviću knjigu "Humano srce Srpske"

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas knjigu autora Slavka Basare "Humano srce Srpske" direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovu i Metohiju Petru Petkoviću, sa kojim je razgovarao o opremanju i završetku objekta Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.
Milorad Arlov i Petar Petković - Foto: SRNA
Milorad Arlov i Petar PetkovićFoto: SRNA

Arlov je tokom susreta zamolio Petkovića da Kancelarija pomogne štampanje ove knjige na jednom ili dva svjetska jezika kako bi se svjetska javnost upoznala o teškom životu Srba na Kosovu i Metohiji, ali i humanošću građana Republike Srpske, koji godinama na razne načine pomažu svojim sunarodnicima.

- Zajednički je cilj da se o tome čuje i da se istina vidi u svijetu - rekao je Arlov Srni.

On je naglasio da je tokom razgovora bilo riječi i o završetku gradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9. Јanuar" u Kosovskoj Mitrovici, za koju je Republika Srpska do sada obezbijedila oko 200.000 evra.

- Razgovarali smo o pomoći Kancelarije za opremanje Dnevnog centra. Očekujemo da će useljenje biti najkasnije u februaru. Nama još nedostaje nekih 50.000 evra da ga građevinski završimo i pripremimo za useljenje, a, pošto je oprema skupa, sigurno je potrebno najmanje 60.000 evra da Kancelarija uloži za opremanje - ukazao je Arlov.

On je napomenuo da pomoć Kancelarije Vlade Srbije za Kosovu i Metohiju može da se očekuje u narednoj budžetskoj godini kada u tom tijelu sagledaju mogućnosti za to.

- Rekli su da će učiniti sve pošto izuzetno cijene rad Odbora, koji 13 godina pomaže srpski narod na Kosmetu, kao i da će pomoći Udruženju roditelja `Podrži me` i oko 150 djece koja će koristiti taj centar - rekao je Arlov.

On je podsjetio da je Centar "Podrži me - 9. januar" trebao biti završen i stavljen u funkciju do kraja godine, ali da su se okolnosti iskomplikovale zbog virusa korona.

- Nadamo se da će, na zajedničku radost, sve biti završeno do februara i da će humana misija Odbora na Kosmetu, kao i izuzetna saradnja sa Kancelarijom Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, biti nastavljena - kaže Arlov.