latinica  ћирилица
27/11/2020 |  14:03 ⇒ 16:15 | Autor: SRNA

Foča: Sedam stranaka potpisalo koalicioni sporazum

Sedam političkih stranaka koje su na proteklim lokalnim izborima podržale kandidata SNSD-a Milana Vukadinovića, koji je izabran za načelnika opštine Foča, potpisale su danas koalicioni sporazum o nastavku saradnje i zajedničkom učešću u vlasti.
Foča - koalicija - Foto: SRNA
Foča - koalicijaFoto: SRNA

Sporazum su potpisali predsjednici opštinskih odbora SNSD-a, Demosa, DNS-a, SPS-a, SP-a, US-a i NDP-a.

U fočansku Skupštinu ušlo je devet stranaka, a prema nepotpunim podacima CIK-a BiH sedam koalicionih partnera trebalo bi da ima 20 od ukupno 25 odbornika.

Preostalih pet odbornika imaće SDS - četiri i jedan SDA, ali će tačan raspored odbornika biti poznat nakon prebrojavanja glasova iz mobilnih i kovid timova, te glasova pristiglih poštom.

Budući načelnik Foče Milan Vukadinović izjavio je nakon sastanka da ne žele da kalkulišu sa brojem odbornika dok CIK BiH ne objavi konačne rezultate, te da će pozvati i ostale političke subjekte da razgovaraju o saradnji.

- Koalicioni sporazum je inicijalne prirode o daljem nastavku saradnje sedam političkih subjekata, a pozvaću i ostale političke subjekte da razgovaramo o saradnji u smislu rada Skupštine i budućnosti Foče - rekao je Vukadinović.

SNSD će imati najveći broj odbornika - prema trenutnoj računici osam.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Veljko Marić rekao je da se sedam stranaka sa novoizabranim načelnikom dogovorilo da idu u formiranje svih struktura skupštinske većine, za koju je ocijenio da će imati veliki broj odbornika i da će biti dobra podrška načelniku.

-Raspoloženje kod svih političkih subjekata u lokalnoj vlasti je optimističko i nadamo se da će Foča koračati još brže, sa uspjehom. Sa najavljenim velikim projektima, ovo je nešto što će Foču dovesti do većeg budžeta za bolji život i nova radna mjesta - rekao je Marić.

On je dodao da o funkcijama neće govoriti dok ne budu saopšteni konačni rezultati izbora, te da su svi dali podršku novom načelniku, kao prvom čovjeku Foče, da predloži sastav svog tima u budućoj izvršnoj vlasti.