latinica  ћирилица
27/11/2020 |  18:53 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

Јahorina spremna za početak sezone (VIDEO)

Novu zimsku sezonu spremno dočekuju u Olimpijskom centru Јahorina i Ski-centru "Ravna planina". Staze su dodatno uređene, smještajni kapaciteti prošireni, a preduzete su i epidemiološke mjere kako bi posjetioci bili zaštićeni.
Јahorina - Foto: RTRS
ЈahorinaFoto: RTRS

Јahorina ove godine nudi "korona garanciju". Skijaš koji ski- kartu ne iskoristi zbog infekcije virusom, imaće mogućnost da je zamijeni za sljedeću zimsku sezonu, ili da vrati novac.

- Ugovorili smo saradnju sa jednom laboratorijom koja znači da svaki skijaš koji želi da se testira moći će da se testira na bilo kojoj lokaciji, na poziv i naši svi zaposleni će biti testirani - naglasio je Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra "Јahorina".

Јahorinske staze su proširene, a osvijetljen je još jedan kilometar na Poljicama za noćno skijanje. Ulaganjem Vlade u renoviranje hotela "Rajska dolina", smještajni kapaciteti značajno su prošireni. Prenoćište uskoro i na Ravnoj planini.

- U toku je realizacija izgradnje hotelsko-apartmanskog naselja ukupne vrijednosti preko 50 miliona maraka. Obuhvata 16 apartmanskih objekata, sa preko 20 smještajnih jedinica u svakom objektu. Gradiće se tri hotela od kojih će jedan biti u sklopu postojećeg objekta gondola - istakla je Ana Radojković, portparolka Ski-centra "Ravna planina".

Na Ravnoj planini za predstojeću zimsku sezonu uređeni su poligoni za početnike i postavljena nova pokretna traka za skijaše, a 12 kilometara staza biće dostupno i za noćno skijanje tokom cijele sezone.