latinica  ћирилица
28/11/2020 |  12:05 | Autor: sputniknews.com

ATP ponovo ponižava Novaka Đokovića

Novak Đoković je 2020. godinu završio kao najbolji teniser svijeta. Na putu je da postane najbolji teniser svih vremena u jednoj vrlo važnoj kategoriji kao što je broj nedjelja na prvom mjestu, najbolji je i u prethodnoj deceniji, ali iz ATP-a i dalje pokazuju da ne umiju da cijene njegovu veličinu.

Poslije tek završene sezone, u kojoj je Đoković po šesti put u karijeri uspio da godinu okonča kao svjetski broj jedan, čelna organizacija je na svojim društvenim mrežama uspjela da pronađe način da Novaku spočita taj rekord, prenosi Mondo.

Đoković je sa šest godina u kojima je bio najbolji na svijetu izjednačio rekord Pita Samprasa, a sve nakon prestizanja Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji su ostali na pet.

Ipak, ATP je našao način da izmisli kategoriju u kojoj će i Nadal i Federer biti bolji od Novaka.

ATP je objavio statistiku igrača koji su najviše puta godinu završavali među "top 2" igrača svijeta. Zbog čega je ova statistika uopšte relevantna, nije nam poznato, ali po njoj je Đoković tek na trećem mjestu u ovoj "velikoj trojci".

Nadal je pet puta bio prvi i još sedam puta drugi, dok je Federer pet puta godinu završavao kao prvi i šest puta kao drugi. Đoković je najviše puta bio prvi (šest), ali se njemu ovdje spočitava što je tek tri puta završavao kao drugi reket svijeta.