latinica  ћирилица
28/11/2020 |  18:39 ⇒ 21:52 | Autor: RTRS

Tegeltija: U Sarajevu sam izložen ugrožavanju fizičkog i ličnog integriteta

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija objavio je na svom Fejsbuk profilu tekst gdje kaže da je obavljanje njegove dužnosti predsjednika VSTS, izloženo izuzetno snažnom protivustavnom i protivzakonitom ugrožavanju fizičkog i ličnog integriteta.
Milan Tegeltija - Foto: RTRS
Milan TegeltijaFoto: RTRS

Navodi da je sve sa ciljem eliminacije sa mjesta predsjednika, a što, kako piše, iako potpuno neustavno i nezakonito, nailazi na odobravanje jednog dijela javnosti, medija, pa i kako ističe, dijela međunarodne zajednice i OHR.

Zato, kako kaže, nažalost, postavlja jedno osnovno pitanje?

- Da li u tako nemogućim, opasnim, protivustavnim i elementarno nesigurnim uslovima mogu, fizički dalje da budem prisutan u Sarajevu ili FBiH uopšte, a da ne budem dozvoljena meta svake moguće nezakonitosti, uključujući u nekoj krajnjoj liniji i ugrožavanje mog života - napisao je Tegeltija. 

Kaže da je postalo posve jasno, kada je u Sarajevu ili FBiH da je dozvoljena meta svake moguće nezakonitosti bez ikakvih granica.

- Svaka moguća nezakonitost ili nezakoniti atak na moju ličnost u mom slučaju, postaje potpuno dozvoljen pa čak i poželjan - istakao je Tegeltija.

Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija nakon saopštenja o snimku koji se pojavio u medijima, a za kojeg je naglasio da je montiran, oglasio se novim tekstom.