latinica  ћирилица
28/11/2020 |  20:18 ⇒ 20:22 | Autor: SRNA

Protest u Skoplju, traže ostavku Zaeva (VIDEO)

Opozicija u Sjevernoj Makedoniji danas je u Skoplju organizovala protest zahtijevajući ostavku premijera Zorana Zaeva pod motom "Zaev ostavka - sloboda narodu".
Protest u Skoplju, traže ostavku Zaeva - Foto: Screenshot/YouTube
Protest u Skoplju, traže ostavku ZaevaFoto: Screenshot/YouTube

Predsjednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski pozvao je građane na masovne proteste, jer kaže da postoje informacije da Zaev ovih dana "prodaje" Sjevernu Makedoniju.

- Za ovu bitku su potrebni ljudi. Mladi i stari, muško i žensko, trebalo bi da se usude i suprotstave se sada. Poslije će biti prekasno - rekao je Mickoski, prenose makedonski mediji.

Opoziciona makedonska partija VMRO-DPMNE protestovala je u i četvrtak uveče kolonom automobila u Skoplju zbog, kako su saopštili, zaštite nacionalnih crvenih linija, posljednje linije odbrane makedonskog identiteta.

VMRO-DPMNE je pozvao ljude da protestuju protiv nacionalne politike Zorana Zaeva i vlade, koji su, kako navode, spremni da rasprodaju makedonske nacionalne interese.

Od učesnika u protestu je zatražio da poštuju zaštitne mjere uvedene zbog virusa korona, uključujući držanje distanci i nošenje maski, kako bi se zaštitilo javno zdravlje.