latinica  ћирилица
29/11/2020 |  10:25 | Autor: SRNA

Krivokapić žali zbog protjerivanja dva ambasadora

Mandatar nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da žali zbog odluka vlasti Crne Gore i Srbije o međusobnom protjerivanju ambasadora, te smatra da to nije u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje.
Zdravko Krivokapić - Foto: Screenshot/YouTube
Zdravko KrivokapićFoto: Screenshot/YouTube

- Žalim zbog jučerašnjeg protjerivanja ambasadora, jer takvi akti nisu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država. Odlazeći režim ni u svojim posljednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podjela - napisao je Krivokapić na Tviteru.

Prema njegovim riječima, nova Vlada Crne Gore radiće na ozdravljenju odnosa sa Srbijom.

- Promovisaćemo istinski dobrosusjedsku politiku s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemiješanja u unutrašnje stvari drugih država. Uzajamno poštovanje biće naša mjera - naveo je Krivokapić.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je juče ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata zbog, kako su naveli, kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari naše zemlje. Ubrzo potom je uslijedila ista mjera Srbije, koja je protjerala crnogorskog ambasadora u Beogradu Tarzana Miloševića.