latinica  ћирилица
29/11/2020 |  11:11 ⇒ 14:40 | Autor: RTRS

Podrška institucija ojačava rad udruženja koja brinu o djeci (VIDEO)

Neće izostati podrška republičkih institucija porodicama djece s poteškoćama u razvoju kao ni organizacijama koje im pomažu.
Јasminka Vučković i Biljana Kotur - Foto: RTRS
Јasminka Vučković i Biljana KoturFoto: RTRS

Kako njihov rad ne bi bio ugrožen, do kraja marta naredne godine, biće im obezbjeđeno 300.000 KM, potvrdio je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Iz Fonda solidarnosti i Saveza za rijetke bolesti, ističu da im ovaj vid podrške mnogo znači kako bi nastavili svoj rad.

- Posebno sam zadovoljna jer smo juče svi sjeli za jedan sto, što su svi zaista uspjeli od tog momenta, od te podrške koju smo dobili iz Kabineta predsjednika, da nastavimo svoj rad i da se uspijemo pomjerati tokom vremena i biti održivi - istakla je Biljana Kotur, predsjednica Saveza za rijetke bolesti gostujući u Vikend jutru naše televizije.

Direktorica Fonda solidarnosti za dijagnostiku i rijetka stanja i povrede djece u inostranstvu Јasminka Vučković navela je da im je cilj da ono što smo planirali za ovu godinu realizuju u narednoj.

- Ova godina nam je pokazala da ne smijemo praviti neke velike planove. Bez obzira što smo stabilni, cilj nam je bio da pokušamo da pronađemo nove izvore finansiranja, jer smo se suočili sa tim, da neka liječenja koštaju preko 800.000 evra. Cilj nam je dođemo do svake porodice u Republici Srpskoj, da pokušamo održati ovaj nivo koji smo izgradili za ove tri godine, da budemo partneri nevladinom sektoru - navela je Vučkovićeva.