latinica  ћирилица
29/11/2020 |  13:20 | Autor: SRNA

Zahvalnice Hercegovcima za iskazanu humanost

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov sutra će u Trebinju uručiti zahvalnice i knjige u znak zahvalnosti za humanost Hercegovaca iskazanu u akciji ovog odbora za pomoć djeci na Kosovu i Metohiji.
Milorad Arlov (foto: tvmost.info) -
Milorad Arlov (foto: tvmost.info)

Zahvalnice i knjige "Humano srce Srpske" dobiće Gradska uprava Trebinje, "Elektroprivreda Republike Srpske" i šest osnovnih i srednjih škola iz Nevesinja, Bileće, Ljubinja i Trebinja.

Arlov će ih uručiti gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću, direktoru "Elektroprivrede" Luki Petroviću i direktorima škola.

Na ovaj način Odbor želi da zahvali svim osnovnim i srednjim škola, lokalnim zajednicama i preduzećima koja pomažu izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju i školama i koje su podržale akciju pomoći vršnjacima u na Kosovu i Metohiji.

- Tako ćemo nastojati da svima u Republici Srpskoj na ovako skroman način zahvalimo za podršku djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju i drugoj srpskoj djeci na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov.

On je dodao da su se osnovne i srednje škole iz Hercegovine među prvima uključile u veliku humanitarnu akciju izgradnje Dnevnog centra i dodjelu paketića za vršnjake na Kosovu i Metohiji.

- Vjerujemo da će još mnoge škole u Srpskoj do 31. decembra podržati našu veliku humanu akciju - dodao je Arlov.

Zahvalnice i knjige biće uručene u Skupštini grada Trebinja u 12.00 časova.