latinica  ћирилица
29/11/2020 |  13:58 ⇒ 30/11/2020 | 08:37 | Autor: TANЈUG

Sutra brojanje za tri glasačka mjesta u Gradišci, Novom Sarajevu i Trebinju

Centralna izborna komisija BiH naredila je Glavnom centru za brojanje da izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora sa tri redovna biračka mjesta u Gradišci, Novom Sarajevu i Trebinju.
Glasački listići - Foto: RTRS
Glasački listićiFoto: RTRS

Brojanje glasačkih listića i utvrđivanje rezultata izbora biće provedeno za biračko mjesto 010B066 u osnovnoj izbornoj jedinici Gradiška po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu grada, u osnovnoj izbornoj jedinici Novo Sarajevo na biračkom mjestu 139A091 po političkim subjektima i kandidatima za Opštinsko vijeće, te u osnovnoj izbornoj jedinici Trebinje na biračkom mjestu 183B004 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu grada.

Naredba CIK-a uslijedila je nakon utvrđenih nepravilnosti prilikom objedinjavanja izbornih rezultata.

Brojanje glasačkih listića i utvrđivanje rezultata će u Glavnom centru za brojanje, u sarajevskoj Zetri, biti provedene sutra sa početkom u 16.00 časova.

Tim aktivnostima mogu prisustvovati akreditovani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši brojanje i utvrđivanje rezultata izbora, kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje, saopštio je CIK.