latinica  ћирилица
29/11/2020 |  17:21 ⇒ 20:11 | Autor: SRNA

Maradonin ljekar pod istragom zbog ubistva iz nehata

Lični ljekar Dijega Maradone pod istragom je zbog ubistva iz nehata četiri dana nakon što je argentinska fudbalska legenda doživjela fatalan srčani udar, rekli su danas tužioci u San Isidru, predgrađu Buenos Ajresa.

Policija je pretresla ordinaciju i kuću doktora Leopolda Lukea u potrazi za mogućim dokazima koji ukazuju na nemar, javili su argentinski mediji.

Istraga je uslijedila poslije zabrinutosti koju su izrazile tri Maradonine ćerke Dalma, Đanina i Јana u vezi sa tretmanom i načinom liječenja njihovog oca u kući u Tigreu, sjeverno od Buenos Ajresa, rekli su pravosudni izvori.

Istraga je u toku, razgovaramo sa svjedocima, uključujući članove porodice, rekao je izvor blizak istrazi.

Luke, koji nije želio da razgovara sa novinarom AFP-a, postavio je fotografiju sa Maradonom kada je ovaj izašao iz bolnice 12. novembra, osam dana nakon operacije kada mu je uklonjen krvni ugrušak u mozgu.

Maradona se vratio kući u Tigre gdje je bio pod stalnim nadzorom ljekara i u blizini ćerki.

Umro je 25. novembra nakon srčanog udara, a sahranjen je dan kasnije u predgrađu Buenos Ajresa.

Neimenovani član porodice Maradona rekao je da je klinika preporučila da se Dijego Maradona prebaci u drugu bolnicu, ali je porodica odlučila drugačije. Njegove ćerke potpisale su otpusnu listu čime je i pušten iz bolnice.

Pravosudni izvori kažu da je cijeli slučaj pokrenut, jer je jedna osoba umrla kod kuće, a niko nije potpisao umrlicu.