latinica  ћирилица
29/11/2020 |  20:12 ⇒ 20:23 | Autor: RTRS

Pozovimo 1416 i pomozimo Јeleni Vuković iz Pala (VIDEO)

U finišu smo još jedne humanitarne akcije - do kraja ovog mjeseca pozivom na humanitarni broj 1416 još možemo pomoći 32-godišnjoj Јeleni Vuković iz Pala! Od druge godine života Јelena se bori sa epilepsijom, a sve učestaliji napadi ugrožavaju joj život. Za njeno dalje liječenje na KC u Beogradu potrebno je najmanje 20 hiljada evra.
Humanitarni broj za Јelenu Vuković iz Pala -
Humanitarni broj za Јelenu Vuković iz Pala

Terapije lijekovima nisu više djelotvorne, naprotiv iscrpljuje Јelenu, atakuju i na zdrav organizam, a epileptični napadi sve su učestaliji.

- Sve je teže i teže, ne mogu normalno ni hodati...Zahvalila bih svim dobrim ljudima koji mogu da mi pomognu - apelovala je Јelena.

Strepili smo i tokom kratkog razgovora da Јeleni ne bude loše, jer napadi nemaju predznake pa i najmanje uzbuđenje, čak i svaki pokret, prijetnja je za njen život. Bolest neće iščeznuti, ali hirurška intervencija na neurologiji KC Srbije može pomoći da se Јelena osjeća sigurnije.

- Јedina mogućnost da ona ozdravi, da zaliječimo ovo njeno stanjeje je ugradnja vagus stimulatora. Tri godine čekamo na operaciju, jer postoji lista čekanja. Ona je trenutno na prvom mjestu, i operacija će se obaviti čim se sredstva obezbijede - kaže Јelenin brat Bojan Vuković.

Sredstva su za porodicu nedostižna. Brat je hranitelj vlastite porodice, a u skromnom domu u paljanskom predgrađu očeva plata jedini je prihod.

Uskraćeno zdravlje, školovanje, druženje, radosti života. Tri decenije borbe iscrpile su Јelenu, ali nadu da će se osjećati sigurnije i bolje pružila su joj nova dostignuća u medicini.

Pozovimo 1416, za Јelenino bolje sutra!