latinica  ћирилица
30/11/2020 |  07:52 ⇒ 11:56 | Autor: SRNA

Varhelji pozdravio odluku Beograda, pozvao Podgoricu da učini isto

Evropski komesar za proširenje i politiku susjedstva Oliver Varhelji pozdravio je odluku Vlade Srbije da povuče odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića i pozvao Crnu Goru da učini isto.
Oliver Varhelji (foto: Beta / Saša Matić) -
Oliver Varhelji (foto: Beta / Saša Matić)

On je na Tviteru napisao da su poštovanje dobrih komšijskih odnosa i regionalna saradnja temelji proširenja EU i procesa stabilizacije i pridruživanja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je sinoć da će Srbija povući odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji Tarzana Miloševića, te da je došlo vrijeme za prijateljstvo sa Crnom Gorom.

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je mene i ministra spoljnih poslova Nikolu Selakovića pozvao da se konsultujemo... Predsjednik nas je zamolio da razmotrimo ovu odluku. Odlučili smo da povučemo odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore - rekla je Brnabićeva.

Crna Gora je u subotu proglasila ambasadora Srbije Vladimira Božovića personom non grata u toj zemlji, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore. Srbija je sinoć odgovorila recipročnom mjerom, uskraćujući gostoprimstvo ambasadoru Crne Gore Tarzanu Miloševiću.