latinica  ћирилица
30/11/2020 |  10:27 ⇒ 10:32 | Autor: SRNA

U oktobru proizvođačke cijene više za 0,1 odsto

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u oktobru više su za 0,1 odsto u odnosu na septembar, dok su niže za 0,8 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.
Industrija - Foto: RTRS
IndustrijaFoto: RTRS

U oktobru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu nisu zabilježile promjenu nivoa, a u odnosu na oktobar prošle godine niže su za 0,6 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u oktobru više su za 0,1 odsto u odnosu na septembar, dok su u odnosu na isti mjesec prthodne godine zabilježile pad od 1,1 odsto.

U oktobru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda porasle su u energiji i kapitalnim proizvodima za 0,1 odsto, u intermedijarnim proizvodima za 0,2 odsto, dok je pad zabilježen u trajnim potrošačkim dobrima za 0,3 odsto, te netrajnim potrošačkim dobrima za 0,1 odsto.

Proizvođačke cijene u oktobru ove, u odnosu na isti mjesec 2019. godine, više su u kapitalnim proizvodima za 1,1 odsto, i trajnim potrošačkim dobrima za 0,7 odsto, dok pad zabilježen u energiji za 0,2 odsto, te intermedijarnim proizvodima za 1,4 odsto.