latinica  ћирилица
30/11/2020 |  12:43 ⇒ 12:51 | Autor: SRNA

Vanredna sjednica VSTS-a o aktuelnoj situaciji

Vanredna sjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta biće održana u četvrtak, 3. decembra, a na dnevnom redu sjednice je jedna tačka – aktuelna situacija.
VSTS - Foto: RTRS
VSTSFoto: RTRS

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova, a iz VSTS je najavljeno da je sjednica otvorena za javnost i da se može pratiti u sjedištu ove institucije u posebnoj prostoriji putem vide-olinka, uz obaveznu najavu dolaska najkasnije 48 sati prije održavanja sjednice.

- Svi zainteresovani za praćenje sjednice mogu dostaviti svoj zahtjev putem mejla na adresu vstsbih@pravosuđe.ba ili pisanim putem na adresu VSTV-a BiH. Zbog prostornih kapaciteta sale, praćenje sjednice biće omogućeno ograničenom broju osoba, prema redoslijedu prijave, o čemu će VSTV BiH voditi evidenciju i blagovremeno obavještavati prijavljene posjetioce - ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je u skladu sa izmijenjenim Poslovnikom VSTV-a BiH, video i audio snimanje uz korištenje odgovarajuće tehničke opreme akreditovanim predstavnicima medija dopušteno isključivo u prostoriji predviđenoj za praćenje sjednica putem vide-olinka.

Snimanje u sali u kojoj se održavaju sjednice dopušteno je samo na osnovu posebne odluke Savjeta.

Zahtjeve za fotografisanjem ili snimanjem kadrova sjednice potrebno je takođe dostaviti 48 sati prije održavanja sjednice, a prisutni su obavezni poštovati epidemiološke mjere