latinica  ћирилица
30/11/2020 |  13:22 ⇒ 13:28 | Autor: SRNA

NSRS o drugom rebalansu budžeta

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće sutra po hitnom postupku Prijedlog drugog rebalansa budžeta Republike Srpske za 2020. godinu u iznosu od 3,636 milijardi KM.
Narodna skupština Republike Srpske - Foto: Wikipedia
Narodna skupština Republike SrpskeFoto: Wikipedia

Dnevnim redom je predviđeno i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku.

Po hitnom postupku bi trebalo da budu razmatrani i prijedlozi zakona o dopuni Zakona o posebnim republičkim taksama, o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama, o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama i o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zakona o faktoringu, te Nacrt zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi.

Dnevnim redom su predloženi izvještaj o privremenom odstupanju konsolidovanog budžetskog deficita od fiskalnih pravila, te izvještaji po osnovu Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici i to Fiskalnog savjeta Republike Srpske o sprovođenju Zakona o fiskalnoj odgovornosti za 2019. godinu i o radu za 2019. godinu.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za 10.00 časova.