latinica  ћирилица
30/11/2020 |  17:09 ⇒ 17:11 | Autor: SRNA

Milunović: Cilj za narednu godinu redovna isplata svih primanja

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je danas da će cilj u projekciji budžeta Srpske za narednu godinu biti da se obezbijedi redovna isplata svih primanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite.
Duško Milunović - Foto: RTRS
Duško MilunovićFoto: RTRS

Milunović je tokom razgovora sa predstavnicima četiri organizacije proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, koje imaju status od posebnog interesa za Republiku Srpsku, naglasio da je Vlada obezbijedila redovnu isplatu svih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za ovu godinu i pored nezavidne ekonomske situacije u kojoj se zbog pandemije nalazi cijeli svijet.

On je podsjetio da su invalidnine od 2013. godine rasle ukupno za 17,3 odsto, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

Milunović je danas razgovarao sa predstavnicima Boračke organizacije Republike Srpske na predvođene predsjednikom Milomirom Savčićem, Republičke organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske na čelu sa njenim predsjednikom Veljkom Lazićem, kao i Udruženjem građana Veterani Republike Srpske, koju je predvio predsjednik Zoran Miljanović, te Savezom ratnih vojnih invalida Republike Srpske koju je predvodio član Predsjedništva te organizacije Nedeljko Pejčić.

Iz resornog ministarstva je saopšteno da je zahtjev svih nevladinih organizacija bio povećanje mjesečnih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite, nastavak stambenog zbrinjavanja, nastavak aktivnosti na zapošljavanju boračke populacije, s posebnim naglaskom na zapošljavanje djece poginulih boraca, te povećanje iznosa za finansiranje nevladinih organizacija.

- Svjesni su aktuelne ekonomske situacije izazvane korona virusom, ali smatraju da u projekciji budžeta za 2021. godinu Vlada Republike Srpske posebnu pažnju mora obratiti na boračku populaciju - navodi se u saopštenju.

Milunović je najavio da narednih dana nastavlja sa razgovorima o budžeta za narednu godinu sa predstavnicima preostalih osam organizacija od javnog interesa proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, nakon čega će o rezultatima obavijestiti Vladu Republike Srpske.