latinica  ћирилица
30/11/2020 |  17:23 ⇒ 17:24 | Autor: SRNA

Tegeltija: Nikada nisam potvrdio autentičnost snimka

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija rekao je da nije tačno da je bilo kada potvrdio autentičnost snimka objavljenog 26. novembra na portalu istraga.ba.
Milan Tegeltija - Foto: RTRS
Milan TegeltijaFoto: RTRS

Tegeltija je demantovao napise u medijima da je potvrdio autentičnost snimka.

- Nije tačno da sam bilo kada potvrdio autentičnost audio sadržaja objavljenog na portalu istraga.ba. U mojoj izjavi za Televizju N1 rekao sam sljedeće - "Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim, nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja" - podsjeća Tegeltija.

On ističe da je očigledno iz ove izjave za TV N1 da je rekao da je audio sadržaj nezakonit, nevjerodostojan i iskonstruisan, saopšteno je iz VSTS-a.

- I u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifajzovićem, emitovanoj na Fejs TV 27. novembra rekao sam suštinski identično kao u prvoj izjavi za N1 da jesam razgovarao, čak više puta, sa gospođom Milijanom Buha o njenom sukobu interesa u slučaju konkurisanja njene sestre na poziciju nosioca pravosudne funkcije, ali da to nije taj razgovor, koji je objavljen na portalu istraga.ba, nego da je u tom audio sadržaju riječ o nezakonitoj montaži koju ne želim da komentarišem, jer kao takva nije podobna za bilo kakvo komentarisanje - naveo je Tegeltija u demantiju.