latinica  ћирилица
30/11/2020 |  19:12 ⇒ 19:26 | Autor: SRNA

U Turskoj najviše preminulih do sada

U Turskoj je u posljednja 24 časa od posljedica zaraze virusom korona preminulo 188 ljudi, što je dnevni rekord osmi dan zaredom, navodi se u izvještaju turskog Ministarstva zdravlja.

Prema podacima Ministarstva, u istom periodu registrovan je i rekordni broj novih slučajeva zaraze u Turskoj, nakon što je na testu za virus korona bilo pozitivno još 31.219 ljudi.

Turska četiri mjeseca nije prijavljivala asimptomatične slučajeve zaraze, te podaci o ukupnom broju zaraženih od početka epidemije nisu dostupni.

U Turskoj je od marta preminulo 13.746 ljudi kod kojih je potvrđena zaraza virusom korona.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je ranije danas da će turske vlasti od sutra uvesti policijski čas noću radnim danima, kao i tokom cijelog vikenda radi zaustavljanja širenja zaraze virusom korona.

ANKARA UVODI POLICIЈSKI ČAS TOKOM NOĆI I ZA VIKEND

Vlasti Turske uvešće policijski čas noću radnim danima, kao i tokom cijelog vikenda radi zaustavljanja širenja zaraze virusom korona, izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

On je govorio usljed rekordnog porasta broja zaraženih i preminulih od posljedica zaraženosti virusom korona u Turskoj u posljednjih nekoliko sedmica.

Erdogan je rekao da građanima radnim danima neće biti dozvoljeno da izlaze iz kuća od 21.00 do 5.00 časova. Osim toga, izlazak iz kuće neće biti dozvoljen tokom cijelog vikenda, odnosno od 21.00 časova u petak do 5.00 časova u ponedjeljak.

Prema riječima turskog predsjednika, mjere će stupiti na snagu sutra, a zabrana kretanja neće važiti za pojedine sektore, uključujući lance snabdijevanja i proizvodnju.