latinica  ћирилица
01/12/2020 |  11:12 ⇒ 13:07 | Autor: RTRS

Čestitke Narodnom pozorištu za osvojene nagrade u Brčkom

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je nagrađenima, rukovodstvu i zaposlenima u Narodnom pozorištu Srpske nagrade koju je ova ustanova kulture osvojila na 37. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom za predstavu "Zlatno doba", autora i reditelja Željka Stjepanovića.
Natalija Trivić - Foto: RTRS
Natalija TrivićFoto: RTRS

- Povodom izuzetnog uspjeha Narodnog pozorišta Republike Srpske koje se predstavom "Zlatno doba" predstavilo u Brčkom i sa kojeg se vratilo ovjenčano sa čak pet nagrada, najiskrenije čestitke upućujuem svim nagrađenima ali i rukovodstvu i cijelom timu NPRS, koje je još jednom potvrdilo svoju izuzetnu vrijednost - istakla je u svojoj čestitki Trivićeva.

Prema ocjeni stručnog žirija ovog značajnog pozorišnog festivala, nagrađeni su autor i reditelj predstave Željko Stjepanović, kostimografkinja Јelena Vidović, scenografkinja Dragana Purković Macan i glumac Goran Јokić, a prema ocjeni žirija festivalske publike predstava je zaslužila i nagradu za najbolju predstavu u cjelini.

- Narodno pozorište Republike Srpske još jednom je iskazalo izuzetnu snagu stvaralačkog tima koji je nosilac programskih aktivnosti nacionalnog pozorišta, a kojem su nagrade i najviše ocjene na domaćim i međunarodnim festivalskim predstavljanjima postale uobičajene. Posvećenost radu i iznimnu stručnost, svako u svojoj oblasti, potvrdili su i svi nagrađeni. Sve pojedinačne, kao i one nagrade kojima se mjeri kalitet predstave u cjelini i ovoga puta su za svako divljenje - rekla je Trivićeva.

Kaže i da je veoma pohvalno da i u ograničavajućim epidemiološkim okolnostima uspijevate uskladiti rad i još postizati zavidne rezultate.