latinica  ћирилица
01/12/2020 |  12:20 ⇒ 12:21 | Autor: RTRS

Pet nagrada za NPRS u Brčkom

Odlukama stručnog žirija 37. Susreta pozorišta/kazališta BiH u Brčkom u sastavu pozorišni kritičar Nedžad Ibrahimović, glumac Slaven Knezović i reditelj Goran Damjanac, Narodno pozorište Republike Srpske je dobilo četiri nagrade, i jednu nagradu od strane žirija publike Festivala.
Brčko - Foto: RTRS
BrčkoFoto: RTRS

U kategoriji nagrada pozorištima iz BiH, stručni žiri je nagradu za najbolju kostimografiju dodijelio kostimografkinji NPRS Jeleni Vidović, za kostim u predstavi "Zlatno doba", autora i reditelja Željka Stjepanovića, u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Nagradu za najbolju scenografiju stručni žiri Festivala dodijelio je scenografkinji NPRS Dragani Purković Macan za scenografiju u predstavi "Zlatno doba" u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Nagrada za najbolju mušku ulogu odlukom stručnog žirija pripala je glumcu NPRS Goranu Jokiću za ulogu Bana Milosavljevića u predstavi "Zlatno doba" u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Nagrada za najbolji dramski tekst bosansko-hercegovačkog savremenog pisca, Statua Zlatno pero, dodijeljena je Željku Stjepanoviću za predstavu "Zlatno doba" u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Prema odluci žirija publike 37. Pozorišnih/kazališnih susreta BiH, nagrada za najbolju predstavu u cjelini pripala je predstavi "Zlatno doba", autora i reditelja Željka Stjepanovića, u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske.