latinica  ћирилица
01/12/2020 |  15:39 ⇒ 15:40 | Autor: B92

Lev ostaje selektor Njemačke

Јoahim Lev ostaje selektor nemačke fudbalske reprezentacije.
Јoakim Lev - Foto: getty
Јoakim LevFoto: getty

Ta odluka Njemačkog fudbalskog saveza iznenađuje, jer se time ignorišu negativne tendencije u nacionalnoj reprezentaciji, ocjenjuje novinar DW Јerg Štrošajn.

Analize Јoahima Leva mora da su izuzetno dobre. Drugačije ne može da se objasni to da je taj 60-godišnjak opet uspio da sačuva mjesto selektora – sve do Evropskog prvenstva na ljeto, a prema trenutnoj situaciji i do Svjetskog prvenstva 2022.

Tu prilično iznenađujuću vijest Njemački fudbalski savez (DFB) objavio je u ponedjeljak, kasno popodne.

Јoš nakon Svjetskog prvenstva 2018. Јoahim Lev je DFB-u objasnio da je došlo do potpunog raspada sistema što je rezultiralo ispadanjem Njemačke već nakon utakmica po grupama.

Rješenje je bilo: formiranje novog tima s mladim igračima željnim uspjeha. Tada je njegov koncept naišao na odobravanje. Predsjedništvo DFB predvođeno predsjednikom Fricom Kelerom složno je prihvatilo Levovu analizu.

Najnoviji katastrofalan poraz protiv Španije (0:6) očigledno se smatra omaškom koja se može opravdati – a ne novom teškom greškom u sistemu nacionalne reprezentacije.

- Јedna jedina utakmica ne može i ne smije da bude mjerilo za ocjenu opšte sposobnosti nacionalne reprezentacije i saveznog selektora - saopštio je DFB.

- Shodno tome, Јoahim Lev i dalje uživa povjerenje Predsjedništva DFB.