latinica  ћирилица
01/12/2020 |  17:58 ⇒ 18:03 | Autor: SRNA

Ristić sa Nujomom o unapređenju saradnje, naredni sastanak u februaru

Generalni direktor i većinski vlasnik kompanije Tehnički remont Bratunac Slavenko Ristić razgovarao je danas u Vindhuku sa osnivačem i doživotnim počasnim predsjednikom Namibije Sem Nujomom o intenziviranju i unapređenju saradnje.
Vindhuk - Ristić - Nujoma - Foto: SRNA
Vindhuk - Ristić - NujomaFoto: SRNA

Ristić je rekao Srni da je Nujoma uputio pozdrave srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i narodu Republike Srpske, te izrazio želju za nastavak i intenziviranje saradnje na obostranu korist Namibije i Republike Srpske.

- Sa Nujomom sam dogovorio još jedan sastanak početkom februara kada bi mu prezentovao neke od mogućnosti saradnje, jer i Srpska i Namibija imaju prostora za njeno unapređenje a što bi bilo na obostranu korist - istakao je Ristić, koji je Nujomi poklonio pušku "papovku" modifikovanu i proizvedenu u TRB kao simbol i uspomenu na prve puške koje je Namibija dobila od bivše Јugoslavije.

Ristić već godinama u Namibiji ima uspješnu Fabriku namjenske industrije koja zapošljava veliki broj ljudi i sa prostora Republike Srpske, a osim sa Namibijom, TRB ima odličnu poslovnu saradnju sa firmama namjenske industrije u još nekoliko zemalja svijeta.

Nujoma je osnivač Namibije i njen doživotni počasni predsjednik, a jedan je od osnivača međunarodne organizacije Pokret nesvrstanih zemalja.