latinica  ћирилица
01/12/2020 |  18:27 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

Vučković: Fond snosi troškove puta i smještaja (VIDEO)

Od početka marta, Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, finansirao je liječenje 77 djece u evropskim klinikama.
Јasminka Vučković - Foto: RTRS
Јasminka VučkovićFoto: RTRS

Direktorka Fonda Јasminka Vučković govorila je u emisiji Srpska danas o liječenju djece iz Srpske u inostranstvu tokom pandemije virusa korona.

Vučkovićeva je rekla da se u trenutku proglašenja vanredne situacije u Republici Srpskoj 11 djece liječilo u inostranstvu, te da je zatvaranje granica otežalo povratak porodica kući, ali o odlazak druge djece na liječenje.

Ona je podsjetila da se sredstva Fonda odobravaju na period od godinu dana, te da djeca koja nisu vitalno ugrožena a koja trenutno ne mogu da odu na operaciju zbog ograničenja ulaska u pojedine zemlje, imaju mogućnost da kasnije, u tom vremenskom roku, iskoriste sredstva.

Vučkovićeva je naglasilda je Fond donio odluku da tokom pandemije snosi troškove puta i troškove smješta - troškovi smještaja finansirani su i ranije, ali je Fond preuzeo na sebe obavezu finansiranja  tokom čitavog perioda u kojem nije moguć povratak djece u Srpsku.