latinica  ћирилица
01/12/2020 |  20:07 ⇒ 02/12/2020 | 07:27 | Autor: RTRS

Poslanici razmotrili drugi rebalans budžeta (VIDEO)

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog drugog rebalansa budžeta Srpske za ovu godinu, čija ukupna planirana sredstva iznose 3,636 milijardi KM i uvećana su za 23 miliona KM, odnosno 0,6 odsto u odnosu na prvi rebalans.
Sjednica NSRS - Foto: RTRS
Sjednica NSRSFoto: RTRS

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla da će budžet Srpske za narednu godinu biti vrlo restriktivan i fokusiran na povećanje investicija.

Ona je rekla i da se resorno ministarstvo ponaša ekonomično da bi redovno bila ispunjena sva davanja iz budžeta.

Poslanici su prethodno razmotrili Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Srpske za 2020. godinu i Izvještaj o privremenom odstupanju konsolidovanog budžetskog deficita od fiskalnih pravila.

Poslanici su okončali i objedinjenu raspravu o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o posebnim republičkim taksama, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak - po hitnom postupku.

Sjednica će biti nastavljena sutra u 10.00 časova, uz prenos na RTRS plusu i našem portalu.

Preostale tačke dnevnog reda: Prijedlog zakona o faktoringu, Nacrt zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi, Izvještaji po osnovu Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj, Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o sprovođenju Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj za 2019. godinu, Izvještaj Fiskalnog savjeta Republike Srpske o radu za period 1.1.2019-31.12.2019. godine i Izbor i imenovanja.