latinica  ћирилица
02/12/2020 |  10:36 ⇒ 11:11 | Autor: SRNA

U Gradišci uhapšen maloljetnik zbog teške krađe

Službenici Policijske uprave Gradiška uhapsili su maloljetno lice zbog osnova sumnje da je iz kuće u vlasništvu lica čiji su inicijali M.Ć. ukrao alat.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Maloljetno lice se sumnjiči da je u posljednjih šest mjeseci upotrebom podesnog alata i fizičke snage nasilno otvorilo garažna vrata u okviru kuće i iz unutrašnjosti ukralo veću količinu raznog alata /dva aparata za varenje, dvije motorke, bušilicu, brusilicu, agregat, minivaš, akumulator, pretvarač za centralno grijanje, set burgija i šest brusnih ploča/, nakon čega je iz unutrašnjosti kuće ukralo konzolu "Pi-es dva" sa džojsticima.

Krađa je prijavljena juče staničnom odjeljenju policije Orahova, a policija je kod maloljetnika pronašla ukradene predmete koji su vreaćeni vlasniku, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo teška krađa, prema maloljetnom licu biće preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske.