latinica  ћирилица
02/12/2020 |  10:44 ⇒ 10:52 | Autor: SRNA

Savjet ministara o nabavci vakcina i oblasti migracija i azila

Savjeta ministara sutra bi trebalo da razmatra Prijedlog odluke o uspostavljanju radne grupe za izradu strategije u oblasti migracija i azila i akcionog plana za period 2021-2025. godina.
Zajedničke institucije BiH - Foto: RTRS
Zajedničke institucije BiHFoto: RTRS

Na dnevnom redu nalazi se i Izvještaj o zaključivanju Ugovora o nabavci vakcine između Savjeta ministara i Globalne alijanse za vakcine (GAVI), čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova.

Na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, ministri bi trebalo da razmatraju Informaciju sa planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH, objavljeno je na veb stranici Savjeta ministara.

Informacija o usvajanju Drugog izvještaja o usklađenosti BiH sa preporukama antikorupcijskog tijela Savjeta Evrope (GREKO) u četvrtom krugu evaluacije jedna je od tačaka sutrašnje sjednice.

Ministarstvo finansija i trezora za sutrašnju sjednicu dostavilo je Analizu održivosti javnog duga BiH za period 2020-2023. godina.

Ministri bi trebalo da razmatraju i Prijedlog akcionog plana za otklanjanje nedostataka u oblasti vladavine prava i za provođenje preporuka i mjera sadržanih u Izvještaju stručnjaka o pitanjima vladavine prava u BiH od 5. decembra 2019. godine

Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu predstavnika BiH u sastavu Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima za period 1. januar-30. juni.

Sjednica će početi u 10.00 časova u zgradi zajedničkih institucija BiH.