latinica  ћирилица
02/12/2020 |  11:03 ⇒ 11:13 | Autor: SRNA

Kupovinom knjige "Humano srce Srpske" donirali novac za Dnevni centar

Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, grad Gradiška, opština Han Pijesak i preduzeće "Grijanjeinvest" sa Pala otkupili su pedesetak knjiga "Humano srce Srpske" i donirali oko 2.500 KM za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me-9.januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.
"Humano srce Srpske" - Foto: SRNA
"Humano srce Srpske"Foto: SRNA

On kaže da je i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić obećao kupovinu ove knjige autora Slavka Basare.

- Knjiga "Humano srce Srpske" veliki je projekat Odbora, nastao iz humanosti, i služiće humanosti za naše Kosovo i Metohiju - naveo je Arlov.

On je dodao da Odbor planira da po jednu knjigu pokloni svim osnovnim i srednjim školama, lokalnim zajednicama i preduzećima koji pomažu dovršetak izgradnje ovog centra i učestvuju u akciji "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" koja traje do 31. decembra.

Prema njegovim riječima, ovu akciju do sada je podržalo oko 40 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

Arlov je napomenuo da je potrebno još oko 50.000 evra da bude završen Dnevni centar ukupne vrijednosti oko 280.000 evra i predat na korištenje za 150 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici. On je pozvao sve ljude dobre volje da se uključe u akciju.

Knjiga "Humano srce Srpske", autora Slavka Basare, predstavlja svjedočanstvo o humanosti koju su građani Republike Srpske posredstvom banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iskazali prema svojim sunarodnicima na Kosmetu.

U knjizi su kroz 1.500 fotografija i 150 stranica teksta prikazane aktivnosti Odbora i kako su građani Srpske godinama pomagali i bili uz sunarodnike u južnoj srpskoj pokrajini.