latinica  ћирилица
02/12/2020 |  11:23 | Autor: SRNA

U Vojvodini nova 1.842 zaražena

U Vojvodini je u posljednja 24 časa zabilježeno novih 1.842 slučaja zaraze virusom korona, što je za 79 više nego prethodnog dana, saopštio je pokrajinski Instititut za javno zdravlje.
Klinički centar Vojvodina (foto:dijagonala.com) -
Klinički centar Vojvodina (foto:dijagonala.com)

Institut i danas kao prethodnih dana epidemiološku situaciju ocjenjuje vanrednom, sa tendencijom pogorošanja, zbog stalnog porasta broja zaraženih u Vojvodini.

U saopštenju se navodi da je najveći broj novih slučajeva zabilježen u Novom Sadu, gdje ih je 465, što je za sedam manje nego juče.

- Epidemiološka situacija kritična je u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici - ističe se u saopštenju.

Iz Instituta navode da je u ovom trenutku ukupan broj registrovanih lica zaraženih virusom korona u Vojvodini 28.559, ali i procjenjuju da je ukupan broj daleko veći.

Iza Novog Sada sa 9.203 inficirana lica, po broju zaraženih u Vojvodini slijede Pančevo sa više od 2.800, Zrenjanin sa više od 1.700, te Kikinda i Subotica sa više od 1.000 zabilježenih aktivnih slučajeva virusa korona.

U saopštenju se naglašava da je zdravstveni sistem Vojvodine u izuzetno teškoj, gotovo kritičnoj situaciji zbog porasta broja oboljelih od kovida 19.

- Zaposleni u vojvođanskom zdravstvu iz dana u dan ulažu maksimalne napore ne bi li održali funkcionisanje prenapregnutog sistema u Vojvodini - ističu iz Instituta i apeluju da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mjera kontrole prenošenja bolesti.

Iz Instituta mole građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuju im, da se strogo pridržavaju svih mjera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.