latinica  ћирилица
02/12/2020 |  11:27 ⇒ 11:36 | Autor: SRNA

Osumnjičeni za izborne prevare pušteni nakon saslušanja

Tri lica koja su uhapšena na području Srebrenice i Tuzle zbog sumnje da su počinila krivična djela falsifikovanje isprave, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povreda biračkog prava, puštena su na slobodu, potvrdio je Srni portparol Agencije za istrage i zaštitu BiH Luka Miladinović.
Agencija za istrage i zaštitu - SIPA (foto: ba.n1info.com) -
Agencija za istrage i zaštitu - SIPA (foto: ba.n1info.com)

Miladinović je rekao da su ova lica saslušana u svojstvu osumnjičenih u prostorijama Sipe u Tuzli, nakon čega su puštena, jer nije bilo osnova za njihovo zadržavanje.

Prema njegovim riječima, Agencija će u narednom periodu predati izvještaj Tužilaštvu BiH.

Ova lica uhapšena su u jučerašnjoj akciji Sipe, koja je sprovedena u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a po naredbama Tužilaštva i Suda BiH.

- Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici Sipe pretresli su šest lokacija i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli više mobilnih telefona, rokovnika, kopije izvoda sa biračkih spiskova, pištolj te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku - saopšteno je juče iz Sipe.