latinica  ћирилица
02/12/2020 |  12:29 ⇒ 19:36 | Autor: SRNA

Dvije žrtve srpske nacionalnosti ekshumirane u opštini Sanski Most

Na lokalitetu Greda u opštini Sanski Most počeo je proces ekshumacije u kojem su pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe za koje se pretpostavlja da su žrtve srpske nacionalnosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

U saopštenju se navodi da se pretpostavlja da se na navedenoj lokaciji nalazi još posmrtnih ostataka i da se ekshumacija nastavlja.

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za ratne zločine, istražilac Tužilaštva BiH nalazi se u Sanskom Mostu, na lokalitetu Greda, gdje koordinira proces ekshumacije i traženja nestalih osoba.

- Do sada su pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe. Pretpostavlja se da posmrtni ostaci pripadaju žrtvama srpske nacionalnosti, nestalim u jesen 1995. godine - navodi se u saopštenju.

Prema inicijalnim informacijama, na navedenom lokalitetu moglo bi se nalaziti više posmrtnih ostataka osoba nestalih u jesen 1995. godine, navodi se u saopštenju.

- Istražilac Tužilaštva BiH koordinira rad i aktivnosti ovlaštenih osoba koje učestvuje u procesu ekshumacije. Na lokaciji su prisutni ljekar sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, policijski službenici MUP-a Unsko-sanskog kantona, koji obezbjeđuju lokaciju, kao i potrebni radnici i mehanizacija - navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva BiH dodaju da se ekshumacija nastavlja u narednom periodu.