latinica  ћирилица
02/12/2020 |  15:35 ⇒ 15:35 | Autor: SRNA

Magazinović ostaje u SDP-u, slijedi pospremanje u stranci

Lider SDP-a Nermin Nikšić potvrdio je Srni da Saša Magazinović, koji je podnio ostavku funkciju predsjednika stranačkog Glavnog odbora, ostaje u SDP-u, ali da slijedi pospremanje u stranci nakon analize izbornih rezultata.
Saša Magazinović (foto: sdp.ba) -
Saša Magazinović (foto: sdp.ba)

- Budući da sam još u fazi oporavka razgovarali smo telefonom. Objasnio je da je to njegov lični čin, da ostavka nije usmjerena protiv bilo koga, da nema druge pozadine, te da ostaje na raspolaganju SDP-u u punom kapacitetu i znanju da se dogovorimo o njegovom budućem angažmanu - rekao je Nikšić.

On je istakao da Magazinović političkim iskustvom može još mnogo dati i da treba da bude dio tima SDP-a.

- Nama predstoje aktivnosti u vezi sa izborima u Mostaru, priprema analize lokalnih izbora, rekonstrukcije kantonalnih vlada, a očito i pospremanje u samom SDP-u, koje je neminovnost nakon analize rezultata lokalnih izbora i rada organizacija - naveo je Nikšić.

Magazinović je podnio e ostavku na funkciju predsjednika Glavnog odbora SDP-a nakon hapšenja člana ove stranke u Srebrenici osumnjičenog za povredu biračkog prava.

On je rekao da ostavku na ovu funkciju podnosi zbog moralne odgovornosti i da će nastaviti da daje doprinos SDP-u jednakim intenzitetom, kao i do sada.

Predsjedništvo SDP-a BiH raspustilo je juče Opštinsku organizaciju ove stranke u Srebrenici i isključilo iz partije predsjednika ove organizacije Begu Bektića.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su juče Bektića i još dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela falsifikovanje isprave, nedozvoljeno korištenje ličnih podataka i povredu biračkog prava.