latinica  ћирилица
02/12/2020 |  16:29 ⇒ 16:33 | Autor: SRNA

Milunović: Prioritet redovnost isplate primanja

Ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da će, ukoliko budžet za boračko-invalidsku zaštitu ostane na istom nivou, prioritet Vlade Srpske, kao i do sada, biti redovnost i dostignuta visina isplate primanja korisnicima ove zaštite.
Duško Milunović - Foto: SRNA
Duško MilunovićFoto: SRNA

Milunović je tokom razgovora sa predstavnicima nevladinih organizacija koji imaju status od posebnog interesa za Srpsku, naglasio da će finansiranje nevladinih organizacija zavisiti od raspoloživih sredstava.

On je naglasio čvrstu opredjeljnost Vlade Republike Srpske na poštovanju tradicije i čuvanju vrijednosti otadžbinskih ratova srpskog naroda, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Milunović je razgovarao danas sa predsjednikom Saveza udruženja civilnih žrtava rata Republike Srpske Dušanom Babićem, te sa delegacijom Saveza udruženja boraca NOR, koju je predstavljao sekretar ove organizacije Slobodan Šobić o projekciji budžeta za 2021. godinu.

Predstavnici obje organizacije istakli su da bi za njihovo članstvo bilo veoma značajno kada bi se u budžetu za narednu godinu našla mogućnost za uvećanje sredstava za finansiranje njihovog rada i projekata.

Babić je zatražio da se u narednoj godini planiraju sredstva za finansiranje banjske rehabilitacije većeg broja članova Saveza civilnih žrtava rata.

Šobić je u ime SUBNOR-a zahvalio Vladi Srpske na poštovanju i očuvanju tradicije oslobodilačkih ratova, a posebno zbog značaja koji daje obilježavanju događaja iz Drugog svjetskog rata i njegovanju tekovina antifašizma.

Milunović će nastaviti da razgovara o budžetu za narednu godinu sa predstavnicima preostalih organizacija od javnog interesa koje okupljaju populaciju iz nadležnosti rada ovog ministarstva.