latinica  ћирилица
02/12/2020 |  17:08 ⇒ 20:06 | Autor: SRNA

Tegeltija: Novi aranžman sa MMF-om od velike pomoći za prevazilaženje krize

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa novoimenovanim izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda Polom Hilbersom o dosadašnjoj i budućoj saradnji, te o novom aranžmanu sa ovom finansijskom institucijom.
Zoran Tegeltija - Foto: RTRS
Zoran TegeltijaFoto: RTRS

Tokom razgovora putem video-linka, Tegeltija je ukazao na značaj nastavka saradnje sa ovom finansijskom institucijom kroz realizaciju novog aranžmana koji će biti od velike pomoći za prevazilaženje ekonomske i socijalne krize prouzrokovane pandemijom virusa korona.

On je upoznao Hilbersa o opredjeljenju svih nivoa vlasti u BiH za nastavak sprovođenja reformskih mjera čiji je cilj očuvanje radnih mjesta, unapređenje privrednog i poslovnog ambijenta, te privlačenje stranih i domaćih investicija, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je posebno istakao potrebu zajedničkog i koordinisanog djelovanja u prevazilaženju postpandemijskih izazova, kojima su najviše izloženi zdravstveni i realni sektor.

Na sastanku su učestvovali i ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda i guverner Centralne banke BiH Senad Softić.