latinica  ћирилица
02/12/2020 |  17:25 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

Stevandić: Obren Petrović u Srpskom klubu umjesto Nešića

Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Paralamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić rekao je danas da ovaj klub nije prestao da radi izlaskom Nenada Nešića /predsjednika DNS-a/, te da će novi član tog kluba biti Obren Petrović.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Kada je riječ o eventualnoj odluci CIK-a o ponavljanju izbora u Doboju, Stevandić, koji je predsjednik Ujedinjene Srpske, rekao je da će se sačekati da se vidi kojim će se to argumentima voditi CIK u slučaju takve odluke.

- Bojimo se da je to pravljenje paralele za Srebrenicu i da je sve to ujdurma koju radi CIK za Srebrenicu. Ništa ne vjerujemo CIK-u - istakao je Stevandić.

Stevandić kaže da još nije donesena odluka o tome da li će Ujedinjena Srpska podnijeti prijave protiv CIK-a, zbog koje je stranka izgubila 15 dana u pravnoj borbi i sa kampanjom je kasnila pet dana.

Stevandić je dodao da je juče CIK zatražio da Ujedinjena Srpska dostavi podatke iz 2018. godine koji su već bili dostavljeni.

On je rekao da su probleme posredstvom CIK-a pravili SDS i PDP, te da je, uprkos tome, Ujedinjena Srpska postigla mnogo bolji izborni rezultat u većem broju gradova ili opština od ove dvije partije pojedinačno ili obje zajedno.

RTRS/SRNA