latinica  ћирилица
02/12/2020 |  18:19 ⇒ 03/12/2020 | 08:06 | Autor: RTRS

Višković: Budžet za narednu godinu u okviru ovogodišnjeg (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, u odvojenim susretima, sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske o prijedlozima budžeta Republike Srpske za 2021. godinu i programa ekonomskih reformi.
Višković sa predstavnicima Privredne komore - Foto: Twitter
Višković sa predstavnicima Privredne komoreFoto: Twitter

Višković je upoznao predstavnike Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca sa aktivnostima na pripremi budžeta za 2021. godinu i dokumenta ekonomskih reformi, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

- Budžet za narednu godinu biće u okviru ovogodišnjeg. Akcenat će biti na tome da se što više sredstava obezbijedi za investicije, s ciljem otvaranja novih radnih mjesta i jačanja ekonomije - rekao je Višković.

Prema riječima predsjednika Vlade, značajna sredstva su planirana i za Kompenzacioni fond Republike Srpske, s ciljem pomoći privredi i zdravstvenom sektoru.

Tokom konsultacija sa Unijom udruženja poslodavaca Republike Srpske istaknuto je da je od velike važnosti započeti aktivnosti na izradi Strategija razvoja privrede u Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju.

Sastancima sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske i Unije udruženja poslodvaca Republike Srpske prisustvovala je i ministarka finansija Zora Vidović.

Premijer Srpske sutra će nastaviti konsultacije sastankom sa predstavnicima Saveza sindikata i Udruženja penzionera Republike Srpske.