latinica  ћирилица
03/12/2020 |  12:18 ⇒ 12:19 | Autor: SRNA

Ratnim vojnim invalidima posvetiti dodatnu pažnju i poštovanje

Međunarodni dan lica sa invaliditetom - 3. decembar za Boračku organizaciju i Odbor ratnih vojnih invalida predstavlja datum od posebnog značaja i prilika je da se dodatna pažnja i poštovanje posveti ratnim vojnim invalidima kao licima koja su u odbranu Republike Srpske ugradila dijelove tijela, saopšteno je iz Odbora ratnih vojnih invalida opštinske Boračke organizacije Brod.
BORS -
BORS

- Zbog epidemiološke situacije nećemo organizovati kućne posjete kao ranijih godina, ali ćemo nastaviti da brinemo o svim našim članovima i truditi se da svojim aktivnostima poboljšamo njihov položaj, posredstvom republičkih i lokalnih vlasti - navodi se u saopštenju.

Međunarodni dan lica sa invaliditetom obilježava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obilježavanje tog datuma s ciljem da se unaprijedi položaj ovih lica i omogući im se jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu.

Taj dan je povod da se skrene pažnja na probleme sa kojima se suočavaju lica sa invaliditetom, a to su, prije svega, siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i isključenost iz društva.